Saopštenje Komisije povodom "MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS" konferencije

 
Ovog oktobra, Crna Gora se uzdigla i postavila novi standard u regionalnom finansijskom liderstvu, demonstrirajući svoju predanost inovacijama i napretku u svijetu finansija.
 
U ambijentu hotela Hilton u Podgorici, Komisija za tržište kapitala Crne Gore je u saradnji sa Ministarstvom finansija i Centralnom bankom Crne Gore, bila domaćin Prve Međunarodne Konferencije "MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS". Ovaj dvodnevni događaj okupio je preko 350 učesnika iz 15 zemalja i 117 vodećih kompanija, te 43 eminentna govornika koji su sa entuzijazmom razmijenili svoja znanja, iskustva i inovativne ideje.
 
 
Kroz šest temeljno koncipiranih panela razgovaralo se o inovacijama i budućim trendovima na tržištima kapitala, ključnoj ulozi kompanija za upravljanje imovinom, izazovima održivih finansija, odnosu države i tržišta kapitala, integraciji zemalja Jugoistočne Evrope u SEPA, kao i o iskustvima i očekivanjima stranih investitora u Crnoj Gori.
 
Konferencija je poslužila kao platforma za jačanje saradnje, promociju inovacija i osmišljavanje strategija za sveobuhvatni prosperitet naših tržišta. Ovom prilikom, istaknuta je važnost edukacije građana, sa naglaskom na održive finansijske inicijative. U svijetlu dinamičnog regulatornog okruženja, fleksibilnost i prilagodljivost pokazali su se kao ključni za napredak sektora.
 
 
"Ovaj dvodnevni skup na najvišem nivou prevazišao je sva naša očekivanja. Zahvaljujemo svima na aktivnom učešću i nadamo se da je ova konferencija prvi korak ka stvaranju tradicije koja će doprinijeti jačanju crnogorskog tržišta kapitala," izjavio je predsjednik Komisije, gospodin Željko Drinčić.
 
Uz kvalitetne diskusije, konferencija je poslužila kao platforma za kreiranje konkretnih zaključaka koji će usmjeravati budući razvoj crnogorskog tržišta kapitala. Ističu se ključne teme poput nužnosti neprekidnih inovacija, značaja zelenih finansija i neophodnosti edukacije građana o prednostima ulaganja na tržištu kapitala.
 
"Uspjeh ovog skupa nije samo mjerljiv kroz broj učesnika ili teme koje smo obradili, već u vašem aktivnom učešću u razmjeni mišljenja, stavova i ideja. Nadam se da će ova konferencija biti temelj za buduće inicijative. Vidimo se na Drugoj  međunarodnoj konferenciji "MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS" iduće godine" zaključio je predsjednik Komisije, gospodin Željko Drinčić.
 
Komisija za tržište kapitala Crne Gore koristi priliku da se zahvali cijenjenim sponzorima i prijateljima konferencije, čija podrška je bila neizmjerno važna za uspjeh Prve međunarodne konferencije "MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS". Njihova  vjera u misiju i viziju konferencije su odigrali ključnu ulogu u kreiranju inspirativne i produktivne atmosfere.