Edukacija za učenike SEŠ "Mirko Vešović"

Komisija za tržište kapitala Crne Gore, u saradnji sa FINVEO MN, brokerskim ogrankom konglomerata Inveo Investment Holdinga sa sjedištem u Istanbulu, je 7. i 8. decembra 2023. godine, organizovala edukaciju za učenike Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" iz Podgorice. Ovaj događaj je samo dio aktivnosti Komisije u skladu sa strateškim Programom razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori 2023–2027, usmjerenog ka osnaživanju finansijske pismenosti građana.
 
 
Učenici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama trgovanja CFD-ovima (uključujući FX, indekse, robu i kriptovalute) u demo verziji, analizom tržišta i praktičnim vještinama neophodnim za uspješno učestvovanje na tržištu kapitala, što je u skladu sa ciljevima Programa koji uključuju pružanje podrške u boljem razumijevanju finansijskih pojmova, jačanje vještina za upravljanje finansijama, poboljšanje finansijske discipline stanovništva i podizanje svijesti o potrebi adekvatnog finansijskog planiranja​.
 
FINVEO MN tim je uputio učenike i sa pravilima takmičenja koje počinje od 11. decembra u ponoć i traje do 22. decembra, do 23 časa. Takmičenje je otvoreno za sve učesnike edukacije, a najbolje očekuju vrijedne nagrade. Cilj ovog takmičenja je da se mladi ekonomisti oprobaju u stvarnim tržišnim uslovima, primjenjujući naučene tehnike i strategije.
 
 
Ovaj događaj predstavlja ulogu i posvećenost Komisije za tržište kapitala u inspirisanju i kultivisanju nove generacije finansijskih stručnjaka. Kroz ovakve inicijative, Komisija se zalaže za osvjetljavanje puta obrazovanja i profesionalnog razvoja, pružajući mladima priliku da istraže i usavrše svoje vještine u dinamičnom svijetu finansija i trgovanja.