Predsjednik Komisije gostovao je u emisiji "60 minuta" na TV Prva

 
Predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, gostovao je u emisiji "60 minuta" na TV Prva, emitovanoj u srijedu, 20. decembra 2023. godine. U zanimljivom i sadržajnom razgovoru sa novinarkom Ninom Bošković, gospodin Drinčić je detaljno obrazložio različite aspekte rada Komisije, ističući njenu ključnu ulogu kao nezavisnog regulatornog tijela zaduženog za nadzor i unapređenje tržišta kapitala u Crnoj Gori.
 
Emisija je bila prilika da se ukaže na značaj edukacije mladih generacija, što je jedan od primarnih ciljeva Komisije. Posebno su istaknute brojne inicijative usmjerene na obrazovanje, poput saradnje sa Srednjom ekonomskom školom Mirko Vešović i Ekonomskim fakultetom u Podgorici. Istaknute su raznovrsne inicijative Komisije, od radionica i predavanja za srednjoškolce do okruglih stolova na temu blockchain tehnologije za studente.
 
Takođe, važan segment emisije bio je posvećen radionicama za osnovce, tokom kojih su kroz interaktivnu društvenu igru "Kapital" upoznati sa osnovnim principima tržišta kapitala. Ova inovativna metoda obrazovanja pruža mladima priliku da kroz igru i zabavu steknu praktična znanja o finansijama.
 
Predsjednik Komisije je takođe istakao značaj aktuelnog konkursa o blockchain tehnologijama za studente, kao i uspjeh Prve Međunarodne Konferencije "MONTENEGRO FINANCIAL MARKETS", koja je u Podgoricu privukla brojne stručnjake iz regione i Evrope.
 
Komisija za tržište kapitala izražava zahvalnost TV Prva i posebno novinarki Nini Bošković na interesovanju i pruženoj prilici da se javnosti približe aktivnosti i ciljevi Komisije.