Uručene nagrade najboljim učesnicima u takmičenju trgovanja CFD-ovima

U utorak, 26. decembra 2023. godine, u prostorijama FINVEA MN, uručene su nagrade najboljim učesnicima takmičenja u demo verziji trgovanja CFD-ovima (uključujući FX, indekse, robu i kriptovalute), koje je dio strateške inicijative za razvoj finansijske edukacije u Crnoj Gori. Ovo takmičenje, koje je trajalo od 11. do 22. decembra 2023. godine, je bilo otvoreno za učenike Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" iz Podgorice, koji su 7. i 8. decembra učestvovali u edukativnom programu Komisije za tržište kapitala Crne Gore i FINVEO MN.
 
 
Prvo mjesto je zauzela Zorka Dedić, dok su drugo i treće mjesto osvojili Aleksandar Obradović i Blažo Kadić. Pored individualnih nagrada, školi je doniran laptop opremljen demo verzijom za trgovanje, omogućavajući tako dalje edukovanje učenika u realnim tržišnim uslovima.
 
 
Predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, istakao je značaj ovakvih inicijativa u razvoju finansijske pismenosti mladih, kao i ulogu Komisije u podršci edukativnih programa koji doprinose profesionalnom razvoju mladih ekonomista. Saradnja između Komisije i FINVEO MN je primjer sinergije između javnog i privatnog sektora, usmjerene ka osnaživanju finansijskih kapaciteta i znanja mladih ljudi.
 
Ovo takmičenje i donacija školi su dio šireg Programa razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori za period 2023–2027, koji ima za cilj jačanje finansijske pismenosti, bolje razumijevanje finansijskih pojmova i osposobljavanje mladih za uspješno djelovanje na tržištu kapitala.