Predstavnici Komisije učestvuju na Euromoney konferenciji u Beču

Predstavnici Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, predsjednik Komisije, i Ana Pivljanin, član Komisije, učestvuju na Centralnoistočnoevropskom Forumu koji se održava u sklopu prestižne dvodnevne Euromoney konferencije u Beču. Ovaj forum, koji već 29 godina okuplja preko 1000 učesnika, investitora, posrednika i donosilaca odluka iz CEE regiona i šire, pruža jedinstvenu priliku za promociju Crne Gore kao atraktivne destinacije za investicije.


Tokom konferencije, predstavnici Komisije su održali niz sastanaka sa predstavnicima bankarskog sektora i investicionih društava, fokusirajući se na predstavljanje povoljne investicione klime i bogatog potencijala crnogorskog tržišta kapitala. Razgovaralo se o širokom spektru mogućnosti za investiranje i inovativnim načinima za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti finansija i investicija.

Interakcija s vodećim financijskim institucijama je naglasila visok stepen povjerenja u crnogorsko tržište kapitala. Očekuju se konkretni rezultati ovih susreta u narednim mjesecima, koji bi mogli uključivati registraciju novih investicionih fondova iz inostranstva i unapređenje tržišta kapitala u Crnoj Gori, dodatno jačajući poziciju Crne Gore na globalnom finansijskom tržištu.

Forum je bio idealna prilika za razmjenu iskustava i uvida o najnovijim trendovima u oblasti finansija, uključujući zelene finansije i izazove povezane sa energetskom tranzicijom i inflacijom.