Predsjednik Komisije Željko Drinčić prisustvovao prestižnoj Fintech konferenciji Money Motion 2024

Predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, prisustvovao je prestižnoj Fintech konferenciji Money Motion 2024, koja se održala u Zagrebu, 21. i 22. marta 2024. godine. Konferencija Money Motion predstavlja ključno okupljanje lidera i inovatora iz svijeta finansijskih tehnologija. Ovogodišnje izdanje okupilo je preko 2.000 učesnika, uključujući 15 startapova koji su se takmičili za brojne nagrade, kao i predstavnike vodećih finansijskih institucija i tehnoloških kompanija.


Tokom dvodnevnog događaja, održane su brojne panel diskusije i tematske sesije posvećene najaktuelnijim temama u oblasti finansijskih tehnologija, uključujući bankarstvo i lične finansije, alternativno kreditiranje, vještačku inteligenciju u finansijama, kriptovalute i blockchain, održive finansije, digitalni identitet i biometriju, InsurTech, otvoreno bankarstvo, regulatornu tehnologiju (RegTech) itd.

Izložbeni prostor MoMo2024 je bio srce konferencije, gdje su učesnici imali priliku da se upoznaju sa inovacijama i idejama koje oblikuju budućnost finansijskih tehnologija. Predsjednik Komisije je posebno  istakao značaj MoMo Lounge Bara i specijalno dizajnirane zone za umrežavanje, kao i MoMo Expo Bara koji su doprinijeli dinamičnoj atmosferi događaja i omogućili učesnicima da ostvare vrijedne kontakte.


Predsjednik Komisije je iskoristio priliku da održi i bilateralne susrete sa hrvatskim kolegama iz finansijskog sektora, predstavnicima regulatora i investitorima.

Učestvovanje na konferenciji Money Motion 2024 potvrđuje posvećenost Komisije praćenju najnovijih trendova i tehnoloških dostignuća u finansijskom sektoru, kao i kontinuiranu saradnju sa regionalnim regulatornim tijelima u cilju unapređenja tržišta kapitala i zaštite investitora. Komisija će nastaviti da prati inovacije i trendove u svijetu finansijskih tehnologija, u skladu sa svojom misijom promocije transparentnog, efikasnog i stabilnog tržišta kapitala.