Drugi dan radionica za djecu "Kapital" sa učenicima OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Branko Božović"

Drugi dan aktivnosti finansijske edukacije, 27. 3. 2024. godine, koja se odnosi na održavanje radionica za djecu "Kapital", protekao je u radu sa učenicima OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Branko Božović" iz Podgorice. S velikim iščekivanjem, drugi dan edukativnih radionica otvorio je nove perspektive finansijskog obrazovanja za naše mlade učesnike.
 
 
Dvadeset dvoje osnovaca se danas upoznalo sa osnovama tržišta kapitala kroz interaktivnu i edukativnu društvenu igru "Kapital". Igrači su kroz igru postali mladi investitori, učeći kako kupovinom i prodajom akcija mogu zaraditi novac, ali i kako važno razumijevanje rizika i nagrada može uticati na njihove finansijske odluke. Uzbuđenje je bilo vidljivo na licima učenika dok su, kroz smijeh i takmičarski duh, raspravljali o svojim "investicionim strategijama".
 
Predstavnici Komisije su se posvetili tome da na zanimljiv i adekvatan način objasne osnove tržišta kapitala, uključujući pojam akcije, investiranja, kao i kako se kompanije procjenjuju na tržištu. Poseban naglasak stavljen je na razvijanje vještina iz matematike, logike i strategije, što je od izuzetne važnosti za cjelokupno obrazovanje.
 
 
Osim kompleta društvene igre "Kapital", koje je Komisija poklonila svakoj grupi, učesnicima radionica su uručene brošure sa osnovnim pojmovima tržišta kapitala. Time želimo da podstaknemo djecu na samostalno dalje upoznavanje sa ovom tematikom, kao i na pripremu za nadolazeće takmičenje u organizaciji Komisije.
 
Za više informacija o budućim radionicama i aktivnostima, pratite našu internet stranicu i društvene mreže.