Izvještaj sa konferencije "FINANCE AND INSURANCE INDUSTRIES TRENDS 2024"

Sa velikim zadovoljstvom želimo da podijelimo utiske sa nedavno održane konferencije "FINANCE AND INSURANCE INDUSTRIES TRENDS 2024", koju je organizovala prestižna Bloomberg Adria. Ovaj događaj bio je jedinstvena prilika da se stručnjaci iz oblasti finansija i osiguranja susretnu i razmjene dragocjena iskustva.

Konferencija je održana 28. marta 2024. godine u divnom ambijentu Pozorišta Madlenianum u Beogradu, pružajući inspirativno okruženje za diskusiju o ključnim temama koje oblikuju budućnost naših industrija. Ispred Komisije za tržište kapitala Crne Gore konferenciji su prisustvovali Ana Pivljanin, član Komisije, i Anja Draško, poslovni sekretar u kabinetu predsjednika Komisije.

 

Imali smo priliku da se upoznamo sa temama kao što su jačanje otpornosti u osiguravajućem sektoru, nova paradigma održivog rasta u e-trgovini i budući pravci bankarskog sektora koje imaju ključnu ulogu u oblikovanju i razvoju finansijskih tržišta. Ne samo što osvjetljavaju izazove i prilike s kojima se suočavaju ovi sektori, već pružaju i smjernice za inovacije, poboljšanje transparentnosti i jačanje poslovne stabilnosti. Razumijevanje i adekvatno reagovanje na dinamična kretanja u ovim oblastima ključno je za održivi razvoj finansijskih tržišta, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i podršku ekonomskom rastu.


Najveća vrijednost ovakvih događaja leži u mogućnosti da se upoznamo sa najnovijim trendovima, pronalazimo inovativna rješenja i gradimo nove kontakte sa liderima u industriji.

Bili smo izuzetno počastvovani što smo imali priliku da budemo dio ove konferencije i zahvaljujemo se organizatorima na pozivu. Radujemo se budućoj saradnji i nadamo se da ćemo i ubuduće imati priliku da učestvujemo u događajima ovog kalibra.