Četvrti dan radionica društvene igre "Kapital"

Završni dan ovonedeljnih radionica u okviru inicijative za finansijsku edukaciju, koje vodi Komisija za tržište kapitala Crne Gore, obilježen je inspirativnim sesijama sa učenicima OŠ "Vladimir Nazor" i OŠ "Štampar Makarije".
 
I danas su se osnovci, zahvaljujući društvenoj igri "Kapital", upustili u svijet finansija- Kroz ovu dinamičnu i edukativnu radionici, djeca su razvijala ključne vještine razumijevanja tržišta kapitala, sticajući znanje direktnom primjenom igre.


Radionice su bile prilika ne samo za učenje kroz igru, već i za sticanje dragocenih analitičkih i strateških sposobnosti. Diskusije i praktični primjeri omogućili su dublje razumijevanje rizika i nagrade, osnovnih principa koji stoje iza svake investicije, podstičući mlade umove na kritičko razmišljanje i odgovorno finansijsko planiranje.


U duhu naše misije da osnažimo osnovce za buduće izazove, Komisija je obezbijedila svakoj grupi po komplet igre "Kapital" i edukativne brošure koje služe kao osnova za dalje samostalno istraživanje i učenje. Materijali su dizajnirani da budu informativni i pristupačni, a u cilju razumijevanja osnovnih pojmova tržišta kapitala. Na ovaj način ohrabrujemo učenike i njihove porodice da zajedno istražuju brošure, čime se finansijska edukacija proširuje i van učionice.

Radujemo se nastavku radionica i tokom naredne dvije nedjelje.