Radionica društvene igre "Kapital" - Osnovna škola "21. maj"

Komisija za tržište kapitala je danas, 4. aprila 2024. godine, sa radošću dočekala novu ekipu drugara iz OŠ "21. maj" na dvije interaktivne radionice, nastavljajući misiju finansijskog prosvećivanja kroz naš jedinstveni program radionica za djecu "Kapital". Ponovno učešće učenika ove škole, sa kojom smo imali zadovoljstvo da sarađujemo i prošle godine, simbol je kontinuirane posvećenosti obrazovanju i želje za rastom i razvojem.


Učenici OŠ "21. maj" su imali zadatak da kao mali investitori donose odluke koje utiču ne samo na njihovu imaginarnu ekonomsku budućnost, već i na razvoj njihovih vještina analize, procjene rizika i strateškog planiranja. Dijalog između učenika i zaposlenih Komisije je protekao uz brojna pitanja koja su odražavala radoznalost i želju za razumijevanjem složenosti finansijskog svijeta i tržišta kapitala. Ova razmjena mišljenja i ideja bila je srž današnjih radionica, čineći ih ne samo obrazovnim, već i nezaboravnim iskustvom za sve učesnike, što je rezultiralo pozitivnim povratnim informacijama od učenika. Mnogi od njih izrazili su zadovoljstvo što su stekli nove perspektive o finansijama koje će koristiti u svakodnevnom životu.

Kao i nakon prethodno održanih radionica, Komisija je svakom učesniku pripremila specijalno sačinjene edukativne brošure za njihov uzrast, dok su obije grupe "OŠ 21. maj" dobile na poklon po set društvene igre "Kapital". Očekujemo da će ove brošure i igre postati dio njihove svakodnevne edukativne rutine, podstičući kontinuirano učenje i istraživanje ekonomije među učenicima i njihovim porodicama.


Zajedničkim snagama, korak po korak, težimo izgradnji temelja za generacije koje ne samo da će razumjeti finansijske principe, već će ih i primjenjivati u stvaranju bolje budućnosti za sebe i društvo.

Komisija izražava zahvalnost OŠ "21. maj" što je od prvog dana prepoznala ideju i viziju Komisije, te time pružila podršku i entuzijazam, doprinoseći zajedničkom radu na širenju finansijske pismenosti i postavila temelje za buduće generacije koje će biti osposobljene da donose mudre i informisane finansijske odluke. Ovo partnerstvo je sjajan primjer kako škole mogu biti ključni akteri u oblikovanju finansijski svjesnijeg društva, spremnog za izazove koje nosi budućnost.