Radionica "Kapital" - učenici OŠ "Radojica Perović" i OŠ "Maksim Gorki"

Komisija za tržište kapitala Crne Gore je danas, 9. aprila 2024. godine, nastavila svoju edukativnu misiju, ugostivši učenike iz OŠ "Radojica Perović" i OŠ "Maksim Gorki" na radionicama "Kapital".
 
 
Ovim radionicama Komisija nastoji da demistifikuje tržište kapitala, pokazujući da je razumijevanje tržišta ne samo moguće već i izuzetno korisno za najmlađe. Osnovci su se tokom 90 minuta trajanja radionica hrabro upustili u svijet finansija, preuzimajući uloge investitora, analitičara i stratega. Ovo praktično iskustvo ukazalo je da djeca mogu da razumiju i zainteresuju se za složene ekonomske koncepte, suprotno uvriježenim predrasudama. Pobijajući mit da je tržište kapitala predaleko i komplikovano za mlade umove, učenici su pokazali izuzetnu sposobnost analize, strategijskog planiranja i donošenja informisanih odluka.
 
Diskusije koje su uslijedile omogućile su bogatu razmjenu ideja i uvida, gdje su učenici radoznalo postavljali pitanja zaposlenima Komisije i dijelili svoje perspektive, dodatno potvrđujući da je učenje kroz dijalog i interakciju ključno za sticanje znanja.
 
 
U znak naše podrške njihovoj edukativnoj avanturi, Komisija je uručila edukativne brošure svim učesnicima i komplet društvene igre "Kapital" grupi kojoj pripadaju. Komisija na ovaj način podstiče njihovo dalje interesovanje za tržište kapitala i omogućava praktično učenje o važnosti finansijskog planiranja i investiranja. Osim toga, kroz igru "Kapital", učenici stiču znanja koja prevazilaze uobičajene školske programe, upoznavajući se sa osnovama ekonomske teorije, tržišnim mehanizmima i finansijskim odlukama koje utiču na pojedinca i društvo.