Sastanak sa predstavnicima Istanbulske berze

Predstavnici Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, predsjednik, mr Dragan Đukić, zamjenik predsjednika i Ana Pivljanin, član Komisije, 04. maja 2023. godine, u prostorijama Komisije, održali su sastanak sa Dr. Guzhan Gulay zamjenikom Predsjednika Odbora direktora Montenegro berze i Erdalom Karaomeroglu, komercijalnim savjetnikom u Ambasadi Turske u Crnoj Gori.
 
 
 
Istambulska berza (org. The Borsa Istanbul) je jedan od top 10 akcionara Montenegroberze AD Podgorica sa udjelom u iznosu od 24,43%. Sastanak je protekao u vrlo prijateljskoj atmosferi, a akcenat je bio na značaju razvoja saradnje između institucija u cilju kvalitetnijeg razvoja tržišta kapitala i podsticanje novih investitora.
 
Imajući u vidu da je Komisija za tržište kapitala odgovorna za zakonito funkcionisanje tržišta kapitala, sa ciljem zaštite investitora i obezbjeđivanje pravičnosti, efikasnosti i transparentnosti tog tržišta, a zbog sve veće globalizacije koja zahtijeva prevazilaženje granica, radujemo se predstojećoj saradnji na različitim temama od zajedničkog interesa.