Sastanak Komisije sa Privrednom komorom

Uvažavajući ključnost uspostavljanja snažnih veza sa relevantnim institucijama, Komisija za tržište kapitala Crne Gore inicirala je održavanje sastanka sa Privrednom komorom, koja obavlja sve poslove predstavljanja i zastupanja crnogorske privrede. Privredna komora aktivno podržava ekonomske aktivnosti zasnovane na principima slobodnog i otvorenog tržišta, slobode preduzetništva i zdrave konkurencije, te promoviše nezavisnost privrednih subjekata i njihovu odgovornost za ispunjavanje obaveza u poslovnom okruženju, što ujedno predstavljaju vrijednosti koje dijeli i Komisija.
 
 
Tim povodom, u srijedu, 5. jula 2023. godine, susreli su se predstavnici Komisije - Željko Drinčić, predsjednik i Dražen Stevanović, član Komisije, sa predstavnicima Privredne komore Crne Gore, predsjednicom Ninom Drakić i Nikolom Vujovićem, potpredsjednikom. Akcenat sastanka je bio na konkretnim koracima za buduću saradnju, sa ciljem kreiranja i realizacije zajedničkih projekata, uključujući organizaciju predavanja, konferencija, obuka i drugih aktivnosti.
 
Tokom sastanka, posebna pažnja posvećena je primjeni zakonskih rješenja koja čine sastavni dio regulative Komisije, kao i sveobuhvatnom pregledu ekonomske situacije u zemlji, sa posebnim osvrtom na tržište kapitala i privredu. Ovim putem su identifikovani i analizirani izazovi i prilike sa kojima se suočava crnogorsko tržište kapitala.
 
Komisija nastavlja sa predanim unapređivanjem tržišta kapitala i pružanjem podrške privrednom sektoru kako bi podstakla prosperitetno poslovno okruženje i postigla održivi ekonomski rast crnogorske ekonomije.