Sastanak Komisije za tržište kapitala Crne Gore i IOSCO-a

Danas, 16. oktobra 2023. godine, predstavnici Komisije za tržište kapitala Crne Gore, održali su važan sastanak sa visokom predstavnicom Međunarodne organizacije komisija za hartije od vrijednosti (IOSCO).
 
 
Predstavnica IOSCO Generalnog Sekretarijata, Isabel Pastor i predstavnici Komisije, Željko Drinčić, predsjednik, Dragan Đukić, zamjenik predsjednika i Ana Pivljanin, član, podijelili su dragocjena iskustva i diskutovali o globalnim trendovima. Tom prilikom su učesnici sastanka precizirali konkretne korake saradnje u dijelu regulacije i nadzora tržišta kapitala.
 
Komisija za tržište kapitala Crne Gore je intezivno posvećena uspostavljanju savremenog, transparentnog i efikasnog tržišta kapitala koje će biti atraktivno domaćim i stranim investitorima, uz istovremeno obezbjeđivanje najvišeg nivoa zaštite prava investitora. Saradnja sa IOSCO-m je ključna u tom pravcu, jer pruža priliku da se primijene najbolje svjetske prakse i standardi.
 
Današnji susret prepoznat je kao značajan korak prema produbljivanju partnerstva i zajedničke saradnje. Gospodin Drinčić je izrazio iskrenu zahvalnost predstavnici IOSCO na posvećenosti i ekspertizi Prvoj međunarodnoj konferenciji Montenegro Financial Markets, te istakao očekivanje i optimizam u vezi buduće saradnje koja će doprinijeti stabilnosti, prosperitetu i jačanju tržišta kapitala Crne Gore.