Dodjeljene diplome investicionim menadžerima penzionih fondova

U petak, 2. februara 2024. godine, Komisija za tržište kapitala Crne Gore je organizovala dodjelu diploma kandidatima koji su uspješno stekli licencu investicionog menadžera penzionih fondova. Ovaj važan događaj odraz je Komisijine predanosti jačanju finansijske pismenosti i profesionalnih standarda u Crnoj Gori.
 
 
U septembru 2023. godine, Komisija je organizovala edukaciju sa učešćem eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti, kako iz Crne Gore tako i iz Evropske Unije, u cilju pripreme kandidata ne samo za prolazak zahtjevnih ispita već i za izazove i odgovornosti koje donosi upravljanje dobrovoljnim penzionim fondovima. Edukacija je bila usmjerena na razumijevanja tržišta, kao i na razvijanje ključnih vještina potrebnih za efikasno upravljanje fondovima.
 
Po završetku edukacije, organizovani su ispiti za 14 prijavljenih učesnika, od kojih je čak 9 uspješno položilo ispit i steklo licencu. Ovakav vid edukacije i licenciranja pokazao se kao izuzetno efikasan i koristan za obije strane u edukaciji, sa jedne strane za Komisiju za tržište kapitala koja na neposredan način postavlja zdrave temelje budućim investicionim menadžerima penzionih fondova, a sa druge strane za kandidate koji stiču potrebne kompetencije i znanja koja će im biti neophodna.
 
Diplome je sticaocima licence uručio predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore, Željko Drinčić, koji im je poželio uspješan dalji rad i napredak u oblasti tržišta kapitala i finansija.
 
Kao jedan od glavnih nosilaca Programa razvoja finansijske edukacije 2023-2027, Komisija će i u budućem radu ulagati u kvalitetne oblike edukacija i biti usmjerena na temeljnu pripremu građana za budući napredak u ovoj oblasti, te da im kroz predavanja i obuke omogući da steknu sva neophodna znanja.
 
Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našim budućim programima i iskoriste priliku da unaprijede svoje vještine i znanja u finansijskom sektoru. Za više informacija o nadolazećim edukacijama i kako se prijaviti, posjetite našu web stranicu i pratite na društvenim mrežama.