Realizovane dvije radionice "Kapital" za učenike OŠ "Đoko Prelević" i OŠ "Oktoih"

Nastavljajući uspješan niz edukativnih inicijativa, Komisija za tržište kapitala Crne Gore danas, 3. aprila 2024. godine, je uspješno realizovala dvije radionice Kapital za učenike OŠ "Đoko Prelević" i OŠ "Oktoih", pružajući učenicima jedinstven uvid u svijet finansija i tržišta kapitala.
 
 
Današnje radionice, koje su trajale po 90 minuta, omogućile su učenicima da kroz interaktivnu društvenu igru "Kapital" istraže dinamiku tržišta kapitala, shvate značaj investiranja i otkriju kako je važno mudro upravljati sredstvima. Aktivnosti su dizajnirane tako da promovišu praktično učenje, podstiču razvoj analitičkog mišljenja, finansijske odgovornosti i strateškog pristupa odlučivanju.
 
Naše današnje radionice istakle su važnost edukativnog pristupa koji podstiče aktivno učešće učenika, gdje su osnovci imali priliku ne samo da slušaju, već i da postavljaju pitanja, iznose svoje ideje i razmijene mišljenja sa zaposlenima Komisije, koji su bili impresionirani dubinom i originalnošću pitanja učenika, podstičući dalju diskusiju i razmišljanje.
 
 
Odgovor učenika OŠ "Đoko Prelević" i OŠ "Oktoih" bio je izuzetno pozitivan, demonstrirajući entuzijazam i zainteresovanost za teme koje su obrađene. Kao znak podrške njihovom daljem obrazovanju u ovoj oblasti, svim učesnicima su uručene edukativne brošure koje detaljno objašnjavaju ključne koncepte tržišta kapitala, a obije škole su dobile na poklon društvenu igru "Kapital", koja će im poslužiti za pripremu takmičenja u organizaciji Komisije, za koje su učenici već izrazili veliko interesovanje i očekivanja.
 
Pozivamo sve zainteresovane da nas prate na društvenim mrežama za više informacija o budućim aktivnostima Komisije.