Zatvarajući ovonedeljni ciklus radionica KAPITAL, Komisija ugostila učenike iz OŠ "Oktoih" i OŠ "Maksim Gorki"

Zatvarajući ovonedeljni ciklus radionica KAPITAL, Komisija za tržište kapitala Crne Gore je ugostila učenike iz OŠ "Oktoih" i OŠ "Maksim Gorki". Ovaj dan, ispunjen učenjem i interakcijom, obilježio je vrhunac nastojanja zaposlenih Komisije da mlađim generacijama predstavimo ključne koncepte tržišta kapitala kroz prizmu igre i zabave.
 
 
Tokom 90 minuta trajanja radionica, mjesto održavanja istih je postalo živa laboratorija ekonomskih istraživanja gdje su osnovci, vođeni zaposlenima Komisije, navigirali kroz izazove i prilike koje pruža tržište kapitala. Igrajući uloge investitora, analitičara i ekonomskih strateških planera, djeca su prelazila put od teorijskog razumijevanja do praktične primjene ekonomskih principa.
 
Radionice su takođe poslužile kao platforma za dijalog i razmjenu mišljenja, gdje su učenici slobodno izrazili svoje misli, postavljali pitanja i dijelili ideje sa svojim vršnjacima i edukatorima. Ovaj otvoreni razgovor potvrdio je da je učenje kroz interakciju ključno za duboko razumijevanje i sticanje dugoročnih znanja.
 
 
Iznova potvrđujući posvećenost Komisije edukaciji mladih, svakom učesniku su podijeljene brošure koje su pažljivo osmišljene da dodatno prošire razumijevanje tržišta kapitala, a školama OŠ "Oktoih" i OŠ "Maksim Gorki" uručen je po komplet društvene igre "Kapital". Očekujemo da će uručeni materijal podstaći učenike na stalnu edukaciju, motivišući ih da znanje stečeno kroz radionice koriste i razvijaju u svakodnevnim situacijama, čime se obrazovanje proširuje daleko izvan učionica.